Als mama op de fiets

Als moeder weet je soms niet waar je de tijd voor jezelf vandaan moet halen. Even een frisse neus halen en bewegen? Wanneer moet je daar tijd voor hebben? Een geweldige manier om dit te doen, is door fietsen te integreren in je dagelijkse leven. In deze blog vertel ik je hoe je dit kan combineren met het drukke leven als moeder. Lees je mee?

Fietsen met je kinderen

Een van de beste manieren om tijd met je kinderen door te brengen en tegelijkertijd in beweging te blijven, is door samen te fietsen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals fietsstoeltjes voor baby's en peuters. Als je kleintje al wat ouder is, kan je natuurlijk samen oefenen met fietsen. Ga samen op de fiets naar het bos of de speeltuin in plaats van met de auto. Alle kleine beetjes helpen!

Fietsen naar school of kinderopvang

Als je kinderen oud genoeg zijn, overweeg dan om ze met de fiets naar school of de kinderopvang te brengen. Dit biedt niet alleen een kans voor quality time, maar het helpt ook om ze een actieve levensstijl aan te leren. Plan de route van tevoren en zorg ervoor dat je kinderen comfortabel en veilig kunnen fietsen. Op de terugweg ben je even alleen en kan je van de rust en de beweging genieten. Ga voor een elektrische fiets met riemaandrijving van fiets-exclusief.

Fietsen voor dagelijkse boodschappen

Je kan de fiets ook gebruiken voor klusjes zonder de kinderen, zoals het halen van de boodschappen. Als je een krat of stevige fietstassen op de fiets installeert, neem je alles zo mee. Zorg wel dat je een beetje oplet met wat je koopt, moet ook nog wel vooruitkomen op de fiets! Daarnaast bespaar je op benzinekosten en ook hoef je met een fiets niet te betalen voor een parkeerplek. Je kan een elektrische mamafiets online kopen.

Fietsen voor ontspanning en gezondheid

Door even te gaan fietsen kan je als mama je hoofd leeg maken. Dat helpt bij aan de rust binnenin jezelf en zo ook voor je gezin. Je kan kijken of je gedurende de dag een ritje of twee kan inplannen met of zonder de kinderen. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid want bent in beweging. Ondanks dat een leven met kinderen kan voelen als topsport, is het anders dan wanneer je echt in beweging bent voor de sport. Zo kan je met de fiets ook werken aan je conditie en bouw je spieren op. Dat zorgt ervoor dat je weer goed in je eigen vel gaat zitten.